Snack van de week

Ingrediënten:

  • rode ui
  • knoflook
  • chiazaad
  • hennepzaad
  • paprika
  • 60 gram geraspte kaas nodig
  • Himalayazout
  • olijfolie

Om klaar te maken heb je een oven of magnetron en een siliconen muffinvorm nodig.

Bereiding:

• Snipper de ui en de knoflook en bak zachtjes in olijfolie. Dit mengseltje (wat er uitziet als een donkerbruin prutje) is een hele lekkere smaakmaker voor allerlei gerechten.

• Schep 2 eetlepels van dit prutje door 60 gram geraspte kaas en verdeel dit mengsel over de 12 rondjes van een siliconen muffinvorm.

• Plaats de muffinvorm 2,5 minuut in de magnetron op 1000 Watt en ze zijn klaar. Ze komen er taai uit maar als ze afgekoeld zijn, zijn ze lekker knapperig en kan je ze bewaren in een goed afgesloten doos.  

• Voor de variatie kun je 1 eetlepel 'prutje' vervangen door 1 el. paprika snippertjes in alle kleuren.

Ben je geen fan van de magnetron, bak ze dan 10 tot 20 minuten in de oven op ongeveer 200 graden. Even uitproberen want elke oven is anders. Jammer genoeg worden ze in de magnetron lekkerder krokant dan in de oven.

Smakelijk!

Meer items Snack van de week

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x