Orthomoleculaire Therapie - copy

“Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”

Orthomoleculaire therapie is simpel gezegd het aanvullen van  tekorten aan voedingsstoffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Daarnaast is het belangrijk om ook de ongewenste stoffen zoveel mogelijk te verminderen. Het gaat dus om voeden in plaats van vullen. Als alle cellen in het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgen in de juiste hoeveelheid kan het lichaam optimaal functioneren.

Echter door allerlei situaties als stress, zwangerschap, ziekte of simpelweg een verkeerd dieet kunnen de grondstoffen niet goed meer aangevuld worden. Een natuurlijke suppletie van nutriënten kan in dit geval essentieel zijn.

Wat is kPNI?

De klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is een wetenschap die de wisselwerking tussen ons lichaam en geest onderzoekt. De psyche heeft direct invloed op ons immuunsysteem, onze stofwisseling en omgekeerd. De k-PNI stelt dat flexibiliteit de basis is van een goede gezondheid. Er zijn volgens de k-PNI drie soorten flexibiliteit.

Immunologische flexibiliteit
Dit is het vermogen van ons immuunsysteem om op tijd actief te worden en weer te kalmeren. Dit spaart enorm veel energie en het voorkomt dat we een chronisch actief of juist een te zwak immuunsysteem krijgen.


Metabolische flexibiliteit
Als je metabool flexibel bent, kan je lichaam makkelijk omschakelen naar suiker, vet of eiwit als energiebron. Hierdoor kun je uren zonder honger functioneren en je toch heel fit voelen. Is je lichaam niet metabool flexibel, dan is het gevolg een energietekort en een verhoogde kans op veel aandoeningen.


Psychologische flexibiliteit
Kortdurende stress is gezond. Het zorgt ervoor dat we alert blijven en op tijd een kans zien en kunnen benutten. Chronische stress stuurt het lichaam in de war en zet ons in een afbraakstand. Psychologische flexibiliteit is verandering toelaten en op tijd weer ontspannen na een drukke periode.

Samengevat kun je ze opsommen als:
– stabiele bloedsuikerspiegel
– goed werkend immuunsysteem
– stressbestendigheid

Deze vorm van leefstijltherapie is gebaseerd op:

- wetenschappelijke evidentie

- de fysiologie van het menselijk lichaam

- de evolutieleer

Tijdens de consultaties geef ik je advies hoe je kleine aanpassingen in je levensstijl kunt maken en help ik je patronen te doorbreken die je gedurende de jaren hebt ontwikkeld. Kleine stappen geven grote resultaten.

Of we kiezen van de eerste keer voor een grote schoonmaak in je lichaam. Daarna gaan we een gezond en haalbaar voedingspatroon opstellen op basis van jouw lichaam en levensstijl en kijken of er naast voeding  nog andere interventies noodzakelijk zijn. 

There is no one size fits all!


Voor wie?

Je bent bij Design Your Balance aan het juiste adres als je:
– een chronische klacht hebt
– last hebt van langdurige vermoeidheid
– stress ervaart
– niet lekker in je vel zit en niet weet waarom
– meer wilt weten over gezonde voeding en lifestyle
– gezond afslanken en obesitas
– gezonde mama en baby
– gezond ouder worden
– op zoek bent naar een persoonlijke begeleiding 

Orthomoleculaire Therapie - copy

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x