Over Vicky

Aangename kennismaking!

Ik ben Vicky De Laet en ik neem je graag mee in mijn visie omtrent een gezonde levensstijl. Werken aan je gezondheid doe je in de eerste plaats voor jezelf.  Doe je dit grondig, dan zal je daar voor altijd plezier aan beleven.  
Vicky De Laet

Prevention is better than cure is mijn motto en daar sta ik jou in bij!

Ik wil individuen, organisaties, scholen en bedrijven inspireren om zorgzaam met hun eigen gezondheid of deze van hun medewerkers en leerlingen om te springen omdat dit de basis vormt van elke persoonlijke ontwikkeling richting een gelukkig leven in balans.  Streef ik een constant evenwicht na?  Neen! Ik leer jou de technieken aan om je evenwicht te leren herstellen wanneer het verstoord is. Op deze manier creëer ik een win-win voor alle betrokken partijen.

Persoonlijk ben ik rotsvast overtuigd & gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en onze geest.  Deze mechanismes werken optimaal als je er tijd en aandacht aan besteedt.  In mijn combinatie van rollen als fiere mama, echtgenote, ambitieuze carrière tijger, dochter, vriendin, metie, tante, … werd ik op een gegeven moment expert in het niet goed zorgen voor mezelf.  Ik negeerde de signalen van mijn lichaam omdat ik ze niet herkende. Ik kon niet meer ontspannen en had het zelfs niet door. Pas toen ik allerhande gezondheidsklachten kreeg die een hypotheek legden op mijn dagdagelijks functioneren en sociaal leven besefte ik dat er iets moest veranderen.  

Ik ging op zoek naar antwoorden en raakte zo verzeild in een boeiende en leerrijke reis over ons lichaam, onze voeding en onze geest.  Inzetten op preventie is zo cruciaal en biedt zoveel voordelen dat ik de resultaten van mijn zoektocht heel graag met jou deel zodat jij ook preventief kan inzetten op een gezonde levensstijl. Zo neem je verantwoordelijkheid om goed te zorgen voor jezelf en de mensen rondom jou die je lief hebt. Geen paniek, je doet dit niet alleen, maar samen met mij.

Orthomoleculaire Therapie kPNI

“Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”.

Orthomoleculaire therapie is simpel gezegd het aanvullen van  tekorten aan voedingsstoffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen. Daarnaast is het belangrijk om ook de ongewenste stoffen zoveel mogelijk te verminderen. Het gaat dus om voeden in plaats van vullen. Als alle cellen in het lichaam de juiste voedingsstoffen krijgen in de juiste hoeveelheid kan het lichaam optimaal functioneren.

Echter door allerlei situaties als stress, zwangerschap, ziekte of simpelweg een verkeerd dieet kunnen de grondstoffen niet goed meer aangevuld worden. Een natuurlijke suppletie van nutriënten kan in dit geval essentieel zijn.

De klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) is een wetenschap die de wisselwerking tussen ons lichaam en geest onderzoekt. De psyche heeft direct invloed op ons immuunsysteem, onze stofwisseling en omgekeerd. De k-PNI stelt dat flexibiliteit de basis is van een goede gezondheid. Er zijn volgens de k-PNI drie soorten flexibiliteit.

Immunologische flexibiliteit
Dit is het vermogen van ons immuunsysteem om op tijd actief te worden en weer te kalmeren. Dit spaart enorm veel energie en het voorkomt dat we een chronisch actief of juist een te zwak immuunsysteem krijgen.


Metabolische flexibiliteit
Als je metabool flexibel bent, kan je lichaam makkelijk omschakelen naar suiker, vet of eiwit als energiebron. Hierdoor kun je uren zonder honger functioneren en je toch heel fit voelen. Is je lichaam niet metabool flexibel, dan is het gevolg een energietekort en een verhoogde kans op veel aandoeningen.


Psychologische flexibiliteit
Kortdurende stress is gezond. Het zorgt ervoor dat we alert blijven en op tijd een kans zien en kunnen benutten. Chronische stress stuurt het lichaam in de war en zet ons in een afbraakstand. Psychologische flexibiliteit is verandering toelaten en op tijd weer ontspannen na een drukke periode.

Samengevat kun je ze opsommen als:
– stabiele bloedsuikerspiegel
– goed werkend immuunsysteem
– stressbestendigheid

Tijdens de consultaties geef ik je advies hoe je kleine aanpassingen in je levensstijl kunt maken en help ik je patronen te doorbreken die je gedurende de jaren hebt ontwikkeld. Kleine stappen geven grote resultaten.

Of we kiezen van de eerste keer voor een grote schoonmaak in je lichaam. Daarna gaan we een gezond en haalbaar voedingspatroon opstellen op basis van jouw lichaam en levensstijl. Door middel van een dagelijkse persoonlijke begeleiding pakken we alle hardnekkige ‘slechte’ voedingspatronen aan. Vaak zijn slechte voedingspatronen erfelijk en deze zorgen voor allerhande klachten & ziektebeelden die we kunnen voorkomen. Preventie is dan ook een streefdoel van mij. Met deze aanpak garandeer ik dat je geen jojo of herval zal hebben omdat we de cellen in je lichaam herprogrammeren. Wat ik van jou verwacht is de discipline om de grote schoonmaak grondig te doen. We geven je lichaam de voeding die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en zo zetten we ook preventief in om chronische welvaartsaandoeningen een stap voor te zijn.

Samen bepalen we we aanpak die het beste aansluit bij jouw ritme en doelen.


Mind-Walk®

Naast je lichaam heeft ook je geest de juiste zorg en aandacht nodig. Mind-Walk biedt een oplossing om beide fronten aan te pakken: een ontspannen geest in een lichaam in beweging. Deze methode combineert de diepgang van meditatieve wandeltechnieken met stromingen als yoga, thai chi, mindfullness,… . Hiermee kreeg ik eindelijk mijn eigen gedachtestroom onder controle. Nu leer ik het liefst mensen in groep of 1-1 te ONT-moeten. Het loslaten van ballast, een persoonlijke transformatie ondergaan om een rijkere, rustigere en dankbaardere kijk op het leven te krijgen is het resultaat dat je zal bereiken na een volledige Mind-Walk lessenreeks. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen die zich ervoor wil openstellen.


Gezond werken/leven in bedrijven & scholen

Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven hanteer ik een coachende en agile manier van werken waardoor ik individuen, bedrijven en instituten vooruit help in hun zoektocht naar een gezond leven in balans met tools en technieken die makkelijk op dagdagelijkse basis kunnen ingezet worden.

Op deze manier zorg ik er mee voor dat de tsunami aan chronische welvaartsaandoeningen aan banden kan gelegd worden, roepen we infobesitas een halt toe en gaan we voor meer werkplezier!

In onze scholen wordt de basis voor onze toekomst gelegd.  Door gezonde voedings-en leefstijlgewoontes van op de schoolbanken al mee te geven creëren we een gezondere toekomst voor iedereen.


Design Your Balance

Design Your Balance is de vertaling van mijn kracht om voluit te gaan voor de zaken waar ik in geloof en voor sta!

Ik wil van België het gezondste land ter wereld te maken :-). Jij kan me daarbij helpen door ook voluit voor jouw gezondheid te gaan. Als jij krachtig en energiek in het leven staat, is mijn missie geslaagd. Het klinkt misschien naïef, maar met elk positief resultaat dat ik behaal doe ik een stap in de goede richting!

Ik heb mijn verhaal, jij het jouwe, maar als we de kracht in onszelf bundelen kunnen we samen, stap voor stap, de transformatie aan!

Doe jij met me mee?


Believe.  Achieve.  Succeed!


Ik volg de laatste evoluties op inzake gezondheid door middel van bijscholing en lidmaatschap bij volgende instituten:


Over Vicky

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x