Coronavirus en andere virussen.

Boost je immuunsysteem!

Het is uiterst belangrijk dat ons immuunsysteem op een juiste manier reageert als een virus of een bacterie, ons lichaam binnendringt.  Gezien het feit dat het nieuwe Coronavirus de longen infiltreert, snel repliceert en een massieve immuunreactie uitlokt, is het zeer belangrijk dat deze immuunreactie succesvol is in het verslaan van het virus en dat deze reactie weer (op tijd) eindigt. Een overmatige immuunreactie die niet op tijd eindigt, kan nog veel meer schade veroorzaken.

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat onze immuunreactie effectief is.  Er zijn bepaalde vitaminen, mineralen en vetzuren die zorgen voor een optimale immuunreactie.  Vraag zeker tekst en uitleg bij je arts of gezondheidscoach om je hierin verder te begeleiden.

De inname van voldoende vitamine C is erg belangrijk . Een vitamine C-tekort kan leiden tot een slecht functionerend immuunsysteem. Ook zink is van groot belang in het reguleren van de immuunreactie . Daarnaast zijn voldoende vitamine D en de vetzuren EPA en DHA noodzakelijk voor op tijd uitzetten van de immuunreactie zodat deze geen onnodige schade aanricht. Voldoende inname van vette vis, schaal- en schelpdieren of algen en eventuele aanvulling met suppletie  is aan te raden. Vitamine D maken we aan onder invloed van de blootstelling aan zonlicht op onze huid. In deze tijd van het jaar is het in België onmogelijk om voldoende vitamine D via deze weg aan te maken. Suppletie van vitamine D is dus sterk aanbevolen.

Optimale werking van cortisol

Ook cortisol (een stresshormoon) speelt een belangrijke rol in de immuunreactie en zorgt samen met vitamine D, EPA en DHA voor het op tijd beëindigen van de ontstekingsreactie. De lichaamseigen cortisolproductie en de gevoeligheid voor cortisol, en dus ook de werkzaamheid ervan, kunnen worden verbeterd via enkele eenvoudige leefstijltips:

  • Zorg voor voldoende stressreducerende activiteiten zoals sporten, sauna, massage, meditatie, ademhalingsoefeningen, Mind-Walk,... die ontspanning brengen;
  • Neem regelmatig een koude douche. Een intense koudeprikkel zorgt voor vergroting van cortisolgevoeligheid.  Doe je dit in de ochtend dan ben je ook meteen goed wakker :-);
  • Eet gevarieerd en voldoende vezels om de darmflora te optimaliseren (of gebruik pre- en probiotica): een gezonde darmflora zorgt voor een betere werkzaamheid van cortisol.  Kefir is een voorbeeld van natuurlijke probiotica dat je dagelijks zelf kan inzetten.

Conclusie

Het nieuwe Coronavirus houdt velen van ons bezig. We kunnen er preventief voor zorgen dat ons lichaam bestand is tegen een besmetting met dergelijk virus, zoals ook aan te raden is ter preventie van andere virussen zoals bijvoorbeeld het griepvirus. Met behulp van een gezonde leefstijl, aangevuld met enkele stoffen uit de natuur die ons immuunsysteem een duwtje in de juiste richting geven, is ons lichaam beter bestand tegen virusinfecties, zoals het Coronavirus.

Dus stel die gezonde leefstijl niet langer uit, maar ga aan de slag!


Bron: https://www.naturafoundation.nl/kenniscentrum/artikelen/?newsid=20604&fbclid=IwAR26nzwk3F_IdWYGxHk7mFBsZb38Vq4vYIIxWrrresa5bK14m873fRSW0l4


Coronavirus en andere virussen.

Carnavalburger

Lees meer

Zelfbehoud

Zelfbehoud is niet hetzelfde als egoïsme. Het is een bewuste keuze van het beschermen van JOUW energie.

Lees meer

Fiesta Mexicana

Heerlijk gezond mexicaans feestgerecht

Lees meer

Chronisch is voor altijd?

Wat is een chronische aandoening en is dit voor altijd?

Lees meer

Het belang van maagzuur!

De orthomoleculaire visie volgens de KPNI over het belang van voldoende maagzuur en de impact hiervan op het lichaam en je gezondheid. Bewustzijn creëren omtrent problemen bij de oorzaak aan te pakken en zo de impact om je welzijn te ervaren en energie vrij te maken om te investeren in je beste leven.

Lees meer

Snack van de week

Zo eens een chipje eten...dat kan eens smaken hé. Hierbij alvast een lekker hartig, maar gezond alternatief wat je zonder schuldgevoel kan smullen. Je kan deze ook op voorhand klaarmaken, ze bewaren makkelijk.

Lees meer

Gratis Downloads

Items die jou ondersteunen op de reis naar een gezondere en gelukkigere versie van jezelf.

Lees meer

Gezonde Feestrecepten

Inspiratie voor lekkere en gezonde eindejaarsfeesten

Lees meer

Vitamine D

Vitamientjes van de zon.

Lees meer

Eczeem

Natuurlijke voeding inzetten tegen eczeem.

Lees meer

Acné

Acné bestrijden van binnen naar buiten met voeding.

Lees meer

E-guide Etiketten lezen: 15 gouden vuistregels

Korte handleiding die het verschil maakt tussen een levenslang gezond gewicht of strijd met voedsel.

Lees meer

Webinar replay: Gezond leven tijdens de coronacrisis en erna!

De fysieke en mentale gezondheid van de Belgen is onder druk komen te staan tijdens de corona crisis. De lockdown betekende veel extra stress door beperkingen in ons sociale (werk) leven.

Lees meer

Whitepaper Lenteschoonmaak

To detox or not to detox

Lees meer

Facebook live video: Lenteschoonmaak in je lichaam

Om mensen op weg te helpen naar een gezonde levensstijl kom ik uit mijn digitale kot!

Lees meer

Dessert van de week

Een lekker en gezond dessertje: Vanille bavarois met frambozencoulis en vezelcrunch

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x